Yüksekova Fen Lisesi

Vizyon: Bölgenin her türlü olumsuz etkilerinden en az düzeyde etkilenmiş,sürekli okuyarak kendini sorgulayan ve yenileyen;iyi düşünen,iyi anlayan ve iyi davranan, insan haklarına saygılı,demokratik düşünebilme becerisini kazanmış öğrencilerin yetiştirildiği;öğrencilerinin kendilerini aile ortamında hissettikleri gerçekçi bir biçimde geleceklerini planladıkları ve bu planlarını hayata geçirdikleri ortamlar sunan ;tüm personeli ile iç barışı en üst düzeyde yakalamış anne babaların çocuklarını teslim etmek için yarıştıkları 2023 hedeflerine kilitlenmiş ve çağ açıp çağ kapatabilecek bireyler yetiştiren bir kurum olmaktır.

Misyon: Ülkemizin bilimsel, akademik, ekonomik ve siyasal geleceği olan fen bilimleri alnında yetenekli ve seçkin öğrencilerin yol göstericileri olarak; onları bilgiye ulaşmada becerikli, öz güveni yüksek, milli ve manevi değerlere-evrensel ahlak ilkelerine derinden bağlı, çağdaş yaşamın tüm alanlarında donanımlı bireyler olarak yetiştirmek ve böylece özlediğimiz muasır medeniyetler seviyesinin belirleyicileri olan vatandaşlar yetiştirmektir.

Başarılar:

Isınma: Kaloriferli(Kömür Yakıtlı)
Yabancı Dil: İngilizce
Servis Bilgisi: Hastane, Toki, Yeni Mah. servisleri okul önünden geçmektedir. 10dk içinde servisler geçmektedir.
Taban-Tavan Puan Bilgileri: Taban 366,00 - Tavan 480,00 puan
Okulun Sınav Başarı Durumu: 2022 yılında açıldı.
Sınavala Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi: -
Sportif Etkinlikler:
Bilimsel Etkinlikler:
Proje Çalışmaları:

Telefon - 05320636872

WEB - https://yuksekovafenlisesi.meb.k12.tr

Adres - ESENYURT MAH. IPEKYOLU CAD. ISMET ALKAN ANADOLU LISESI BLOK NO 222A YÜKSEKOVA / HAKKARİ

Yerleşim Yeri - Esenyurt Mah. İpekyolu Cad. No:222A

Ulaşım Servis ve yürüme mesafesinde

İl/İlçe Merkezine Uzaklık İlçe Merkezine 1km uzaklıkta.